+31(0)524-534866 info@gabinova.nl

Doe het zelf: uw schanskorf zelf plaatsen

Uw schanskorf zelf plaatsen is niet eenvoudig maar goed te doen

Hebt u de bestelling gedaan dan is eigenlijk het moeilijkste werk al achter de rug. Het plaatsen van de schanskorven is niet eenvoudig maar heel goed zelf te doen. Het belangrijkste is dat de fundering goed op orde is zodat het niet kan verzakken. Dat betekent dat het voldoende draagkracht moet hebben en waterpas is uitgezet.

Volg de stappen hieronder om uw doe-het-zelf schanskorf project tot een succes te maken!

Stap 1: Fundering

Afhankelijk van de grondsoort kan er een keuze worden gemaakt voor de fundering.
Voor de fundering zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Een strook van gebroken puin
  • Plaatsing van stoeptegels
  • Een fundering van beton

Naast de fundering wordt bij grotere schanskorven ook nog steigerbuizen gebruikt om de schanskorf te verankeren in de grond. Deze steigerbuizen kunnen eventueel mee gestort worden in het beton.

Na de aanleg van de fundering kunnen de lege korven geplaatst worden.

Stap 2: Het plaatsen van de lege korven

De schanskorven worden kant-en-klaar en voor gemonteerd afgeleverd. Plaats de korven in een rechte lijn op de fundering zorg ervoor dat de steigerbuizen in het midden staan zodat ze na het vullen van de korf uit het zicht onttrokken zijn.

De bovenkant heeft een scharnierende deksel zodat u eenvoudig via de bovenkant de korven kunt vullen met breukstenen.

Stap 3: Korven onderling verbinden

Met de bijgeleverde tang en C-ringen zijn de korven eenvoudig stevig aan elkaar te verbinden.

Een veel gebruikte methode om ervoor te zorgen dat de korven in een mooie rechte lijn blijft staan is het koppelen van de schanskorven met een panlat en deze vast te maken met een aantal tie-wrap. Deze panlat kan na het vullen van de korf eenvoudig worden verwijderd. Deze methode is goedkoop en geeft meer garantie op een strak eindresultaat.

Daarna kunnen de haken om de 30 cm worden gezet om te voorkomen dat bij het vullen met de breukstenen de korf bol gaat staan.

Stap 4: De korven vullen met breuksteen

Het is aan te raden om de korven gelijkmatig te vullen om te zorgen voor een mooi eindresultaat. Begin met een paar emmers kleinere breukstenen en leg met de hand de grotere ertussen en herhaal dit proces naar eigen inzicht en smaak. Door de grotere stenen met de vlakke zijde naar buiten te leggen krijgt de schanskorf een strakke afwerking zonder teveel ruimte tussen de stenen.

Bepaalde steensoorten komen beter tot hun recht na het afspuiten met de waterslang of hogedrukreiniger. Het is een heerlijk gevoel om daarna direct te kunnen genieten van het eindresultaat.

Gefeliciteerd en wij wensen u vele jaren plezier!

Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op