+31(0)524-534866 info@gabinova.nl

Kunst

Schanskorven

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Schanskorven. Saai? Vierkante bakken van metaalgaas, opgevuld met stenen. Nu zijn wij echt de laatsten om te beweren dat onze schanskorven echt kunst zijn. Nee, we leveren geen Picasso’s. Of, in het steen te blijven, Rodin. U heeft geen idee wie Rodin was? Een Frans beeldhouwer, behorend bij het impressionisme. De Denker is vermoedelijk een van zijn bekendste werken. Het impressionisme: letterlijk staat het woord voor ‘indruk’ waarmee wordt gedoeld op de beleving van de kunstenaar. Ah! Daar kunnen we misschien toch een klein bruggetje naar de schanskorven en de breukstenen maken. 

U weet al lang dat Gabinova schanskorven in vrijwel elke vorm kan leveren vanuit haar eigen werkplaats. Maar we kunnen ook variëren in de breukstenen zelf. Juist door deze variatie krijgen de korven een volledig eigen karakter. Een warme, mediterrane sfeer? Dan zijn er stenen in die kleur. Of wilt juist een steen met een gloedvolle, donkere basalt kleur? Gabinova levert meer dan twaalf soorten stenen, in diverse kleuren, kleurschakeringen én vormen. Van Duits kalksteen tot ‘Icy Blue’. Elke soort steen heeft zijn eigen specifieke kenmerken waarmee de korven precies die uitstraling krijgen die u wenst – die past bij het ontwerp van tuin of terras.

Naast de kleur kunnen we ook variëren in de grootte van de stenen. Sommige stenen zijn meer robuust en rauwer, anderen juist rond en meer ‘afgewerkt’. Die verschillende soorten stenen kunnen we ook mixen. Dan kunnen er echt fantastische dingen ontstaan. Wij durven wel zo ver te gaan om te stellen dat dit echte breuksteenkunst is. Nee, Rodin zal het niet worden. We blijven wel eerlijk, natuurlijk. Maar als wij zo’n project afleveren met korven in bijzondere vormen, gevuld met diverse breukstenen in verschillende kleuren en afmetingen die precies bij elkaar passen, dan worden wij toch wel erg gelukkig. Net als onze klanten.
www.gabinova.be

Deel dit artikel

Terug naar het overzicht